x تبلیغات
mrparralel

mrparralel

بهترین پیستوله برای دیوارهای داخلی

 بهترین پیستوله رنگپاش برای دیوار

اگر این مطلب را می خوانید، حدس می زنیم که شما تمایلی به استفاده از قلم و غلتک ندارید و  تصمیم گرفته اید که در عوض از یک پیستوله برای دیوارهای داخلی خود استفاده کنید. این دستگاه می تواند کمک شایانی به شما نماید و  دیگر وقت و هزینه گرانبهای خود را از دست نخواهید داد و همچنان از نتیجه راضی خواهید بود.
یافتن بهترین نوع این دستگاه برای دیوارهای داخلی ممکن است آسان  نباشد اما قطعاً ارزشش را دارد. این رنگپاش ها به آسانی می توانند به گوشه ها و جزئیات کوچک برسند. آنها با دوام، با کیفیت بوده و قابل مقایسه با برس و غلطک و روشهای رنگ آمیزی قدیمی نیستند.
 
انواع پیستوله برای نقاشی دیوار
این ابزار رنگ آمیزی به دو دسته بدون هوا و اسلحه های رنگی با فشار کم با حجم بالا (HVLP) تقسیم می شوند. هر دو گروه دارای مزایا و معایب مختلفی هستند اما برای درک اینکه آنها چگونه کار می کنند و برای چه شغلی مناسب هستند، لازم است که آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
 
بدون هوا یا ایرلس
 
یک مخزن، یک شلنگ انعطاف پذیر و یک تفنگ اسپری با یک پمپ مایع سه قسمت اصلی این دستگاه را تشکیل می دهند. رنگ از داخل مخزن به داخل شلنگ هدایت شده و عمل پاشش انجام می گیرد. اندازه نازل و اسپری بسیار مهم است زیرا تعیین می کند که در هر زمان چه مقدار اسپری می شود.
ما می دانیم که چقدر دشوار به نظر می رسد، اما به ما اعتماد کنید، فناوری اسپری بدون هوا و اصول اولیه پاشش هوا به اندازه ظاهرش پیچیده نیست.  نوع بدون هوا برای پروژه های بزرگتر مانند دیوارها مناسب هستند زیرا آنها از مخزن ۵ گالنی استفاده می کنند. بنابراین اگر می خواهید سطح بزرگتری را نقاشی نمایید که به طور یکنواخت و با یک پوشش عالی پخش شود. از این مدل دستگاه استفاده کنید.
 
حجم بالا و با فشار کم (HVLP)
 
واقعیتی که HVLP ها را از دیگر مدل ها متمایز می کند این واقعیت است که شلنگ ندارند. رنگ پاش های HVLP برای پاشش رنگ از مخزنی که به آن وصل هستند، از هوا استفاده می کنند. شیلنگ وجود ندارد و اسلحه پاششی دارای دو منبع هوا است. قابلیت تنظیم فشار هوا را ندارند و به همین دلیل باعث مصرف بیش از حد نمی شوند. بنابر این یک دستگاه با فشار کم و حجم بالا یک جایگزین اقتصادی و مؤثر است.
چه نوع پیستوله ای برای دیوارهای داخلی مناسب است؟
برای انتخاب بهترین نوع این دستگاه ها، باید به نوع پروژه خود فکر کنید.  HVLP ها برای پروژه های کوچکتر عالی هستند. آنها مناسب دیوارهای کوچک هستند. ما نمی گوییم که آنها برای نقاشی داخلی مناسب نیستند، ما فقط می گوییم وقتی میخواهید دیوارهای بزرگ و مسطح مانند دیوارهای بیرونی و داخلی را رنگ کنید، بهترین گزینه نیستند. برخلاف مدل ایرلس، HVLP ها منجر به افزایش بیش از حد می شوند که باعث ایجاد آلودگی بیشتر می شوند.
به همین دلیل کاربران ترجیح می دهند، کنترل فشار هوا را داشته باشند و بنابراین مقدار اسپری رنگ را کنترل می کنند. رنگ پاش های ایرلس، ۰٫۵ لیتر رنگ در دقیقه اسپری می کنند و هم در فشار بالا و هم در دماهای بالا عمل می کنند. این رنگپاشها کاملاً بی خطر و فوق العاده مؤثر هستند.
 
بنابراین توصیه می کنیم از یک پیستوله ایرلس برای دیوارهای داخلی خود استفاده کنید زیرا HVLP برای پروژه های کوچکتر مناسب تر هستند. برای مثال اگر به دنبال بهترین پیستوله رنگ برای کابینت هستید، احتمالاً به یک HVLP نیاز خواهید داشت. خوشبختانه، ما مقاله ای در این رابطه داریم که می توانید به آن مراجعه نمایید.
مزایای استفاده از پیستوله برای نقاشی دیوارها
زمان
 
استفاده از رنگپاش های نقاشی در مقایسه با غلطک ها یا برس ها باعث صرفه جویی در وقت شما می شوند. با برس و غلتک های سنتی، اگر می خواهید یک کار یکنواخت داشته باشید، اغلب مجبور به بازگشت به برخی مناطق هستید. از طرف دیگر، کار با رنگپاش های رنگی بسیار آسان است و به شما امکان می دهد مناطق بزرگی را بپوشانید. نکته جالب دیگر این است که رنگپاش ها برای کارهای مختلف وجود دارد، بنابراین بسته به اینکه دقیقاً قرار است چه کاری انجام دهید، می توانید محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
 
دسترسی
 
رنگ کردن گوشه ها باعث می شود احساس کنید که در جهنمی کار می کنید و شیطان یک کار غیرممکن را به شما می دهد، به خصوص هنگامی که با یک غلتک یا یک قلم مو نقاشی می کنید. البته در صورتی که می خواهید دیوارهای داخلی شما به خوبی رنگ آمیزی شود، این حالت به وجود خواهد آمد. اگر کمال گرا نباشید، مهم نیست که پوشش یکنواخت نباشد و خوب به نظر نرسد. اما اگر می خواهید همه چیز عالی و زیبا به نظر برسد، صد در صد دوست دارید با یک رنگپاش کار کنید. با این دستگاه شما توانایی اسپری از فاصله و رسیدن به هر نقطه را دارید. به علاوه، پوشش یکنواخت خواهد بود و دیوارهای داخلی شما بسیار عالی به نظر می رسد!
 
استفاده آسان
 
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، رنگ پاش های مختلفی برای کارهای مختلف وجود دارد، مخصوص مبلمان، کابینت ، اتومبیل و … که بزرگترین موضوع در مورد همه آنها، چگونگی استفاده  آسان است. با کمی تمرین، حرفه ای خواهید شد.
 
معایب استفاده از پیستوله برای دیوارهای داخلی
خبر خوب این است که مزایای استفاده از این وسیله برای دیوارهای داخلی شما بسیار زیاد است. با این حال، خبر بد این است در این بخش قرار است معایب پستوله برقی و بادی را برایتان بازگو نماییم:
 
آماده سازی
 
روند آماده سازی برای استفاده از رنگپاش رنگ بی رحمانه است. شما نیاز به نوار هایی دارید. هر چیزی که نمی خواهید نقاشی شود باید پوشانده شود. از این جنبه، غلطک ها و برس ها امتیاز بیشتری کسب می کنند.
 
هزینه ها
 
ظاهرا، قیمت اولیه این ابزار، از قیمت یک غلتک یا برس بیشتر است. با این حال، یک سرمایه گذاری قابل توجه در دراز مدت است و به راحتی می توانید آن را پیدا کنید. این دستگاه برای کارهای کوچک انتخاب مناسبی نیستند. این امر به این دلیل است که فرایند تهیه و تمیز کردن ممکن است زمان بیشتری از شما بگیرد.
 
تمیز کردن دشوار
 
پس از اتمام کار، باید فوراً دستگاهتان را تمیز کنید چرا که اگر تمیز کردن را به بعد معکول نمایید، کار بسیار سخت خواهد شد.
راهنمای خرید پیستوله برای دیوارهای داخلی
راهنمای خرید به شما کمک خواهد کرد تا به فاکتورهای مهمی که برای خرید این محصول ضروری است، توجه نموده و با توجه به نیازتان مدل مناسبی را انتخاب نمایید.
استحکام
 
همیشه به دنبال یک رنگ پاشی باشید که استحکام و دوام بالایی داشته باشد. این قانون برای همه یکسان است، چه فردی حرفه ای باشید چه آماتور و غیر حرفه ای. چرا که این دستگاه چیزی نیست که هر بار که تصمیم به رنگ کردن دیوارهایتان نمایید، خریداری  کنید. پس به همین دلیل پیدا کرد محصول با دوام بسیار حائز اهمیت است. چنین ابزاری قطعاً از قلم مو گران تر است، بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که دستگاهی که خریداری میکنید ارزش سرمایه گذاری را داشته باشد.
 
اندازه و وزن
 
به این فکر کنید که فضای ذخیره سازی شما چقدر است. این دستگاه ها در انواع مختلفی وجود دارند، بنابراین باید در مورد آن نیز فکر کنید. در اصل، هر چه دستگاه مورد نظرتان قدرتمندتر باشد، سایز بزرگتر نیز دارد.
قابلیت حمل محصول نیز چیزی است که باید در مورد آن فکر کنید.  نوع دستی این ابزار، کوچک بوده و وزن کمی دارند. بنابراین، بسیار قابل حمل و راحت هستند؛ با این حال، آنها برای نقاشی مناطق بزرگ مناسب نیستند. برای پیدا کردن اندازه و وزن مناسب محصول ، باید اندازه مساحتی را که می خواهید نقاشی کنید، در نظر بگیرید.
ظرفیت
 
ظرفیت به اندازه و وزن دستگاه  مربوط است.  هر چه قوی تر و بزرگ تر باشد، مخزن بزرگتری نیز خواهد داشت. بدیهی است، ما توصیه می کنیم به دنبال چنین کالایی باشید، زیرا لازم نیست هر ۱۵ دقیقه یکبار آن را دوباره پر کنید. با این حال، اگر قابلیت حمل برای شما مهمتر از مخزن کوچکتر باشد.
 
فیلترها
 
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، تمیز کردن پیستوله سخت است اما در عین حال نیاز به تمیز کردن منظم دارد. دلیل این امر این است که رنگ به سرعت می تواند دستگاه شما را خراب کند. به همین  توصیه می کنیم که به دنبال یک دستگاه با فیلترهای داخلی باشید. چنین فیلترهایی گرفتگی را محدود کرده و دستگاهتان را ایمن نگه می دارد.
 
فشار قابل تنظیم
 
فشار قابل تنظیم یکی از مهمترین ویژگی هایی است که می توانید به دنبال آن باشید. برخی از مدل ها، به شما امکان می دهند همه چیز را از ضخامت تا سرعت اسپری تنظیم نمایید. بسته به پروژه ای که روی آن کار می کنید، می توانید تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسب تر است. ما این ویژگی را اکیداً توصیه می کنیم زیرا مطمئن هستیم که شما این انعطاف پذیری را دوست خواهید داشت!
 
ترفندهایی برای استفاده از پیستوله در داخل خانه
 
نحوه استفاده از این دستگاه در داخل خانه موضوعی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بخش می خواهیم قبل از شروع به رنگ آمیزی، توصیه ای به شما ارائه دهیم و دقیقاً بگوییم که چه کاری باید انجام دهید.
 
آماده سازی
 
دانستن نحوه پاشش رنگ دیوارها و سقفهای داخلی ضروری است. ناحیه مورد نظر را که می خواهید رنگ کنید را از تمام اشیایی که نمی خواهید اسپری شوند، پاک کنید.
اگر مبلمان بزرگتری وجود دارد که نمی توانید جابجا کنید، هنگام نقاشی دیوارهای خود اطمینان حاصل کنید که آنها به خوبی پوشانده شده و به آنها آسیب نخواهد رسید.
محل کار شما نباید دارای اشیاء دست و پا گیر باشند زیرا ممکن است شیلنگ به آنها گیر کند. پس خطرات احتمالی خطرناک را برطرف نماید.
اطمینان حاصل کنید که تمام سطحی که می خواهید رنگ کنید خشک و تمیز است. توصیه می کنیم روز قبل آنها را با صابون بشویید و بگذارید خشک شود.
 
ایمنی
 
همیشه عینک، دستکش و ماسک تنفسی مناسب بپوشید! در صورت نقاشی سقف، پوشش سر نیز لازم است.
 
تست دستگاه
 
قبل از شروع به کار، دستگاه  را روی یک تخته مقوایی اضافی تست کنید. به این ترتیب اطمینان حاصل خواهید کرد که شما فشار مناسبی را اعمال می کنید.
 
حرکات طولانی و مستقیم
 
اگر می خواهید یک رنگ و یکدست از آب درباید، در هنگام پاشش از حرکات طولانی و مستقیم استفاده کنید. با این صورت کار لکه لکه نخواهد شد.
 
ثبات
 
اگر نازل اسلحه را ۱۰ اینچ از شیء مورد نظر دور نگه دارید، بسیار معقول خواهد بود. با نزدیکتر یا دورتر کردن از از این فاصله، مقدار رنگی را که اعمال می کنید، تغییر خواهد کرد. به همین دلیل داشتن ثبات از اهمیت زیادی برخوردار است!
 

 

برچسب‌ها: ,

پرکاربردترین آچارهای لوله کشی

 متداول ترین آچارهای لوله کشی ساختمان

آچارها از ضروری ترین ابزارهایی هستند که وجود آنها برای انجام امور لوله کشی بسیار مهم و حیاتی است. از این وسیله برای باز و بستن لوله ها استفاده می شود. به این صورت که از آنها برای محکم بستن لوله ها و یا در مواقعی که نیاز به تعویض دارند، برای باز کردن آنها استفاده می شود. لوله ها انواع و سایزها و قطرهای مختلفی دارند. برخی از آنها سایزهای متعارفی ندارند. بنابراین برای این موارد نیز آچارهایی طراحی شده که می توان به راحتی دهانه آن را تنظیم نمود. در ادامه با انواع و کاربرد آن آشنا خواهید شد.
 
معرفی انواع آچارهای لوله کشی
در این بخش با اصلی ترین ابزار لوله کشی آشنا خواهید شد که و بدون آنها به اصطلاح کار لوله کشی لنگ می ماند.
 
آچار شلاقی(تک دسته)
شناخته شده ترین و قدیمی ترین نوع موجود در بازار
دارای یک دسته ثابت و یک دهانه متحرک و یک مهره روی دسته
دارای یک پیچ تنظیم دهانه با قابلیت کوچک و بزرگ نمودن دهانه
نامناسب برای لوله های مسی به دلیل ایجاد خرابی بر روی لوله ها
مناسب باز و بستن اتصالات و لوله های آهنی و همچنین وسایل استوانه ای شکل
نامناسب جهت کار با پیچ و مهره های معمولی به دلیل امکان آسیب به دندانه های پیچ و مهره ها
نحوه استفاده: با شل و سفت نمودن مهره ای که روی آن تعبیه شده است، اندازه دهانه بزرگ یا کوچک می‌ گردد و بدین صورت می توان لوله و اتصالات در اندازه‌های مختلف را باز و بسته نمود.
 
لوله‌گیر دو دسته
از جدیدترین نوع موجود در بازار
قابلیت تنظیم کردن آج فک‌های آچار
قابلیت گرفتن مهره‌های شش گوش
دارای گشتاور لازم جهت باز کردن مهره ها
طراحی دسته ثابت، پهن‌تر از دسته متحرک
نحوه استفاده: پیچ تنظیم روی دسته متحرک یا همان دسته باریک قرار دارد.
لوله‌گیر پلی‌اتیلن
 آچاری متحرک جهت گرفتن لوله و اتصالات
مناسب جهت باز و بسته کردن اتصالات پیچی روی لوله‌ پلی‌اتیلن
دارای دو سایز بزرگ و کوچک
سایز کوچک جهت باز و بسته کردن اتصالات سایز ۲۰ تا ۵۰
سایز بزرگ جهت  اتصالات با اندازه ۶۳ تا ۱۲۵
نحوه استفاده: نیاز به شل و سفت کردن مهره روی آن نیست و مهره ای ندارد و این کار به صورت خودکار انجام می‌ گردد.
لوله گیر تسمه ای
مناسب برای جلوگیری از خرابی لوله های مسی
تشکیل شده از یک دسته و یک نوار پلاستیکی یا چرمی متصل به آن
فاقد دهانه فلزی
مناسب جهت باز و بستن لوله‌های پی وی سی و یا لوله های پوشش پلاستیک به شکل نامتعارف
نحوه استفاده: نواری که به شکل تسمه می باشد به دور لوله پیچیده می شود و با سفت نمودن تسمه و چرخاندن، دسته کار می کند.
شلاقی سرکج
دارای سری زاویه دار یا به اصطلاح کج می باشد.
قابل استفاده برای لوله هایی است که در دیوار قرار گرفته اند و یا در فضاهایی که دسترسی به آنها مشکل می باشد.
شلاقی زنجیری
مناسب جهت باز و بسته نمودن لوله هایی با قطر زیاد
غیر قابل استفاده برای مصارف خانگی
قابل استفاده در صنایع نفت و گاز
آچاری سنگین از جنس فولاد مقاوم با فکی با دندانه‌های دو طرفه
قابل استفاده برای افراد چپ دست و راست دست
نحوه استفاده: فک آن قابل تعویض است و مناسب لوله‌های نفت و گاز  است به دلیل اینکه نسبت به لوله‌های معمولی بزرگتر می باشند. دارای زنجیری است که دور لوله سفت شده و با یک گیره به آچار متصل می گردد.جهت باز کردن اتصالاتی که بر اثر زنگ زدگی، یخ زدگی و موارد دیگر، به شدت سفت شده و نیروی زیادی برای چرخاندن آن ها نیاز است.
 
برچسب‌ها: ,

 پرگار یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در صنعت است که هم در رسم ، طراحی و نقشه کشی قطعات بکار میرود هم در ساخت و تولید قطعات و دستگاه های صنعتی استفاده می شود.

از پرگار برای انجام بسیاری از کارها مانند اندازه گیری ، اندازه گذاری، سنجش نسبت دو قطعه، خط کشی ، پیدا کردن مرکز دایره، کشیدن دایره، پیدا کردن خط های عمود بر دایره و بسیاری دیگر از کارهایی که در هندسه صنعتی بکار میرود استفاده می شود.
پرگار ها در اندازه ها، اشکال گوناگون و با مواد مختلف ساخته می شود و متناسب با نوع کار می توان پرگار مناسب را انتخاب و استفاده کرد که در ادامه به معرفی و توضیح انواع پرگار خواهیم پرداخت.
انواع مختلف پرگار چیست؟
پرگارها را میتوان به دو دسته کلی پرگار مهندسی و پرگار صنعتی تقسیم بندی کرد.
 
 
پرگار های مهندسی
 
این نوع پرگارها برای خط کشی ، رسم و تقشه کشی استفاده می شوند و برای کشیدن دایره و رسم های هندسی روی کاغذ استفاده میشوند که غالبا از انواع پرگار های مستقیم بوده که دارای دو بازوی مستقیم بوده که یکی از این بازو ها به صورت نوک تیز فلزی و یکی از آنها قابلیت نصب قلم یا مداد دارد که میتوان به وسیله آن کار خط کشی و رسم را انجام داد. دانش آموزان نیز از این نوع پرگارها استفاده میکنند که در انواع ساده و مرغوب تر وجود دارند.
پرگار صنعتی
پرگارهای صنعتی غالبا برای نشانه گذاری، خط کشی و اندازه گیری در تولید قطعات صنعتی استفاده می شوند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت
پرگارهای صنعتی در مدل های مختلفی وجود دارند که از این جمله می توان به :
 
پرگار صنعتی ساده فلزی
پرگار صنعتی ساعتی یا عقربه ایی
پرگار صنعتی دیجیتال
 
 
پرگار صنعتی ساده فلزی
 
پرگارهای صنعتی ساده نیز در چند مدل مختلف وجود دارند که ممکن است پرگار فلزی ساده شیار دار باشد که توسط یک شیار ریلی میتوان اندازه و دهانه پرگار را تنظیم کرد و با پیچی که در میان این شیار وجود دارد اندازه مورد نظر را ثابت نموده و کار اندازه گیری را انجام داد. نوع دیگری از پرگار صنعتی ساده وجود دارند که در انتهای بازو های آنها یک حلقه فنری وجود دارد که این حالت فنری تمایل به باز کردن دهانه پرگار دارد که از طریق یک پیچ و مهره تنظیم این تمابل قابل کنترل و مهار کردن است و پرگار به صورت محکم و ثابت در اندازه مورد نظر ثابت باقی می ماند.
پرگارهای ساده علاوه بر مکانیزم های متفاوت برای باز و بسته شدن دهانه پرگار دارای انواع دیگری است که هرکدام با توجه به تناسب کاری که انجام میدهند نامگذاری شده اند مانند پرگار ساده داخل سنج یا پرگار ساده خارج سنج که همانطور که از نام آنها مشخص است برای اندازه گیری خارج یک شفت گرد یا قطعات دیگر استفاده میشوذد و پرگارهای داخل سنج برای اندازه گیری داخل یک سوراخ یا حفره قطعات صنعتی استفاده می شود.
پرگار ساعتی یا عقربه ایی
 
این نوع پرگارها نسبت به پرگارهای ساده فلزی از پیچیدگی بسیار بیشتری برخوردارند و مکانیزم های بکار رفته در آنها بسیار دقیق و مهندسی است و جز ابزارهای اندازه گیری دقیق محسوب میشوند. البته پرگارهای ساده نیز در دسته بندی ابزار های اندازه گیری دقیق می باشند ولی پرگارهای ساعتی بسیار حساس و دقیق هستند و برای اندازه گیری ها بسیار ریز تا یک صدم و یک هزارم بکار برده میشوند در حالی که پرگار های ساده به هیچ عنوان تا این حد دقت را ندارند.
پرگار های ساعتی یا پرگار عقربه ای از نظر ظاهری نیز با پرگارهای ساده فلزی متفاوت هستند و از یک دسته برای قرارگیری در دست و دو بازو برای اندازه گیری و یک صفحه نمایش عقربه ایی تشکیل شده اند که از این طریق میتواند اندازه گیری های بسیار دقیقی را انجام دهند.
پرگار دیجیتال
نیز از دیگر انواع پرگار صنعتی است که بوسیله آن اندازه گیری های دقیق را انجام می دهند و از لحاظ ظاهری و عملکردی کاملا شبیه به پرگارهای عقربه ای است و فقط در نحوه نمایش اندازه به صورت نمایشگر دیجیتال می باشد که با دقت های بسیار زیاد اندازه گیری را انجام میدهد.
تمام مدلهای پرگارهایی که توضیح داده شد در نوع نمایش اندازه متفاوت هستند ولی در نوع اندازه گیری باز هم مدلهای دیگری وجود دارند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
پرگار مستقیم
پرگار های مستقیم نیز در انواع مختلفی وجود دارند که ساده ترین نوع پرگارها می باشد و در سایزهای مختلفی در بازار وجود دارند که با تغییر طول بازو میزان باز شدن دهانه پرگار نیز تغییر میکند.
پرگار های صنعتی مستقیم ساده دارای دو بازوی نوک تیز سخت کاری شده هستند که به این وسیله می توان براحتی روی فلزات و حتی فولاد ها هم خط کشی کرد. پرگار صنعتی مستقیم بیشتر برای علامت گداری و خط کشی استفاده می شود ولی اصولا پرگار قابلیت های بسیار زیادی دارد که از این جمله می توان به پیدا کردن مرکز دایره از طریق روشهای هندسی، رسم دایره روی قطعه کار، انتقال اندازه از یک قطعه کار به قطعه کار دیگر یا اندازه گیری به وسیله کولیس یا خطکش اندازه گیری یا تقسیم محیط یک دایره به قسمت های مساوی و دیگر کارهایی که می توان بوسیله ی پرگار صنعتی فلزی انجام داد.
پرگار صنعتی مستقیم با اینکه از ساده ترین انواع پرگار صنعتی ها می باشند ولی صرفا به پرگار های فلزی ساده محدود نمی شوند و انواع پیچیده تری نیز دارند که جز ابزارهای اندازه گیری دقیق محسوب می شوند که از جمله این پرگارها پرگار ساعتی یا عقربه ایی و حتی پرگار دیجیتال می باشند.
از پرگارهای صنعتی دیجیتال و ساعتی می توان برای اندازه گیری شفت ها یا فاصله بین نقاط یا فاصله بین مرکز دو سوراخ استفاده می شود و با نمایش اندازه روی صفحه عقربه ایی یا نمایشگر دیجیتال کار خواندن اندازه را بسیار ساده می کند.
 
پرگار داخل سنج
نوع دیگری از پرگارها وجود دارند که برای اندازه گیری داخل سوراخ ها یا انتقال این اندازه ها روی کولیس استفاده می شوند که به پرگار داخل سنج معروف هستند که تفاوت عمده این نوع پرگارها در نوک بازوی های آنها است که حالتی خمیده به خود گرفته اند تا براحتی بتواند بدون برخورد با لبه قطعه کار به داخل سوراخ رفته و اندازه سوراخ داخلی یک قطعه را اندازه گیری میکند و دقیقا مانند پرگارهای مستقیم در سه نوع فلزی ساده ، ساعتی و دیجیتال وجود دارند.
پرگارهای داخل سنج بیشتر برای انتقال اندازه و یا اندازه گیری استفاده میشوند و کمتر از پرگار داخل سنج برای خط کشی استفاده میشود که البته میتوان بوسیله آن خط کشی را هم انجام داد و در مواقعی برای خط کشی بهترین گزینه استفاده از پرگار داخل سنج است به عنوان مثال در مواقعی که قصد انتقال یک اندازه از داخل سوراخ قطعه به بیرون سوراخ را داریم بهترین گزینه استفاده از پرگار داخل سنج است.
پرگارهای داخل سنج نیز مانند دیگر انواع پرگار در مدلهای ساده، ساعتی یا دیجیتال وجود دارند.
پرگار خارج سنج یا پرگار شکمی
 
پرگار خارج سنج بعد از پرگار های مستقیم از پرکاربرد ترین انواع پرگار است که به دلیل شکل ظاهری آن به پرگار شکمی نیز معروف است و برای اندازه گیری یا اندازه گذاری یا انتقال اندازه در قطعات گرد مانند شفت ها بکار برده میشود و در صنایع مختلف از این نوع پرگار استفاده میشود. از پرگار شکمی یا پرگار خارج سنج در نجاری برای خراطی قطعات چوبی استفاده بسیاری میشود و برای اندازه گیری این قطعات یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد است و طرز کار آن در خراطی به این صورت است که بوسیله یک کولیس یا خط کش اندازه دهانه پرگار را تنظیم میکنند و سپس پیچ تنظیم پرگار را محکم میکنند و هنگام کار دیگر نیازی به استفاده از کولیس نیست و بوسیله پرگار میتوان قطر قطعه کار را اندازه گیری کرد و به هنگام رسیدن به اندازه مورد نظر کار تراشیدن قطعه کار را تمام کرد. به همین صورت از پرگار خارج سنج در صنایع فلزی و تراشکاری نیز استفاده میکنند و البته این یکی از مثال های استفاده از پرگار خارج سنج است و بسیاری دیگر از کارهای اندازه گیری و خط کشی را میتوان با پرگار خارج سنج انجام داد.
بیشتر بخوانید: تاریخچه چراغ قوه

 

برچسب‌ها: ,

تاریخچه چراغ قوه

 سیر تکاملی چراغ‌ قوه‌ از گذشته تاکنون

بسیاری از شرکت ها راه هایی برای بهبود طراحی و قابلیت اطمینان چراغ قوهها پیدا کرده اند. می توانید آنها را در اشکال و اندازه های مختلف پیدا کنید،از جاکلیدی کوچک گرفته تا ایجاد برنامه های چراغ قوه در تلفن های همراه و یا یک رادیو. حتی چراغ قوههای زیر آب هم وجود دارند! امروز، زمین می تواند در آرامش باشد و بداند این چراغها کارایی بیشتری دارند و باعث اتلاف کمتر انرژی می شوند.
 
تاریخچه و سیر تکاملی چراغ قوه ها
 
 
حدود ۶۰۰۰۰۰ سال پیش
 
بشر آتش را کشف کرد! این امر با تهیه گرما،پختن غذا و دفع شکارچیان در زنده ماندن به اجداد ما کمک می کرد. بسیاری از مورخان بر این باورند که آتش سوزی همچنین با تشویق اجداد بشری به دور هم جمع شدن به تغییر هنجارهای اجتماعی ما کمک کرده است.
 
۶۰۰ سال قبل از میلاد
 
یونانیان باستان با مالیدن خز به عنبر،الکتریسیته ساکن را کشف کردند. این دو ماده با هم یک جاذبه را تشکیل دادند که منجر به آزاد شدن انرژی ساکن شد. این امر منجر به کشف برق به عنوان یک منبع طبیعی شد.
 
۲۵۰ سال قبل از میلاد
 
باستان شناسان همچنین گلدان های سفالی داخل آن را پیدا کرده اند که با سرکه و مس پر شده است. آنها معتقدند اینها ممکن است باتری های باستانی برای تولید نوری باشد که توسط رومی ها و پارسی ها استفاده می شده است.
 
۱۸۰۰
 
الساندرو ولتا اولین باتری مدرن را ایجاد کرد. به آن شمع ولتایی گفته می شد و از روی، مس و سرکه تشکیل شده است. این اولین باتری بود که جریان مداوم الکتریکی ایجاد می کرد و به دانشمندان اجازه می داد از آن در یک محیط کنترل شده استفاده کنند.
 
اواسط دهه ۱۸۰۰
 
اولین لامپ برقی اختراع شد. مورخان اغلب دیوی را به عنوان اولین ابداع لامپ معرفی می کنند، اما عملی نبود زیرا خیلی زود می سوخت. در سال ۱۸۷۹، این توماس ادیسون بود که اولین لامپ را که به مدت ۱۳ ساعت به طور مداوم می سوزد، اختراع کرد.
 
۱۸۰۲
 
همفری دیوی اولین چراغ برق را اختراع کرد. اختراع او لامپ قوس الکتریکی نام داشت و گرچه نور تولید می کرد، اما بسیار روشن بود و مدت زیادی دوام نیاورد. با اتصال سیمها به باتری و یک قطعه کربن کار می کرد.
 
۱۸۸۸
 
شخصی به نام کنراد هوبرت شرکت تولید برق جدید آمریکا را تأسیس کرد. این شرکت مواردی را تولید می کند که از طریق باتری مانند سنجاق های روسری روشن کار می کنند. هوبرت سرانجام نام شرکت خود را به Eveready تغییر داد.
 
۱۸۹۷-۱۹۰۲
 
دیوید میسل اولین چراغ قوه را اختراع کرد و آن را به ثبت رساند. هوبرت حق ثبت اختراع Misell را خریداری کرد و اولین چراغ قوه Eveready تولید شد. این منجر به اولین علامت تجاری Eveready شد که روی درپوش های انتهایی چراغ قوه ظاهر شد.
 
۱۹۲۶
 
Eveready اولین چراغ قوه این شرکت را معرفی کرد که به مشتریان این انعطاف را می دهد تا چراغ قوههای خود را در هر کجا که می خواهند آویزان کنند. این شرکت یک چراغ قوه استاندارد را به دست گرفت و یک حلقه به انتهای دسته اضافه کرد که باعث می شود چراغ قوهها در شرایط اضطراری بیشتر در دسترس باشند.
 
۱۹۳۵
 
ویلیام اچ بیلر نور سیاه را اختراع کرد. نور سیاه یا اشعه ماوراء بنفش برای چشم انسان غیرقابل مشاهده است و برای انتشار نور درخشان که می توانیم ببینیم، به موارد رنگی فلورسنت نیاز دارند. استفاده از چراغ قوه با نور سیاه به کشف شواهد پنهان در صحنه های جنایت کمک کرده است.
 
۱۹۶۶
 
چراغ قوههای ساخته شده از ترموپلاستیک معرفی شدند. این به Energizer اجازه داد تا چراغهایی را که در اشکال و اندازه های جدید تولیدکنند، این امر سبب شد تا چراغ قوهها ارزان تر، سبک تر و کارآمدتر  شوند.
 
۱۹۷۰
 
Energizer اولین چراغ قوه ضد آب را معرفی کرد. این امر باعث می شود زندگی افراد در شرایط اضطراری که شامل طوفان های رعد و برق، طغیان یا طوفان است، ایمن تر شوند.
 
اواخر دهه ۱۹۷۰- اوایل دهه ۱۹۸۰
 
اولین چراغ قوه قابل شارژ برای پرسنل اورژانس معرفی شد. داشتن چراغی که خود را دوباره شارژ می کرد انقلابی بود و به افسران پلیس و آتش نشانان توانایی کمک به غیرنظامیان را بدون ترس از روشن نشدن این ابزار ایمنی را می داد.
 
اواخر دهه ۱۹۹۰
 
LED یا دیودهای ساطع کننده نور اولین بازی خود را انجام دادند. چراغ های LED نور قوی تری منتشر می کنند و ماندگاری بیشتری دارند. این چراغها در مقایسه با لامپ های رشته ای بسیار کارآمد و استاندارد هستند.
 
۲۰۱۶
 
شرکتی به نام Power Practical یک چراغ قوه و مینی چراغ قوه به نام Sparkr ساخت که به عنوان چراغ قوه و فندک کار می کرد. Sparkr قابل شارژ است حداقل ۴ ساعت دوام می آورد، مانند فانوس عمل می کند و به جای بوتان از پلاسما استفاده می کند.
 
۲۰۱۸
 
شرکتی به نام Adaptalux یک چراغ قوه “هوشمند” به نام GLOW را اختراع کرد. این چراغ به عنوان آهنربا،لامپ و فانوس عمل می کند. ویژگی های روشنایی آن همچنین می تواند آن را به شمع،چراغ شب، ساعت زنگ دار تبدیل کند.
 
چه چیزی منجر به اختراع چراغ قوه شد؟
اگرچه چراغ قوهها همچنان از فناوری بیشتری برخوردار می شوند، اما همه چیز با کشف آتش و نیاز به داشتن نور همیشه در کنار ما، آغاز شد. اجداد ما که یاد گرفتند چگونه آتش را کنترل کنند ، باعث تکامل گونه های ما شد زیرا باعث اجتماعی تر شدن ماشد،حفاظت ما را بهبود بخشید و فرایندهای فناوری را افزایش داد. سرانجام این امر منجر به کشف سایر منابع طبیعی مانند برق یا استفاده از گاز طبیعی،آب یا خورشید به عنوان منابع اضافی انرژی شد.
 
مورخان، مردم شناسان و باستان شناسان قادر به توافق در مورد زمانی نیستند که آتش به طور خاص در تاریخ کشف شده است از ۲۰۰۰۰۰ سال پیش تا میلیونها سال پیش را در بر می گیرد. اما در یک مورد توافق دارند و آن این است که”بدون توانایی کنترل آتش، هیچ چیز امکان پذیر نبود.” آتش درهای زیادی را برای تمدن گشود.
 
اگرچه آتش و برق دو چیز متفاوت هستند، اما آنها با هم کار می کنند. آتش نتیجه یک واکنش شیمیایی است، در حالی که الکتریسیته نتیجه ذرات باردار در حال حرکت (جریان الکتریکی) یا غیر (الکتریسیته ساکن) است. اگر جریان الکتریکی حرارت کافی را برای شروع فرآیند احتراق تولید کند، آتش ایجاد می شود. با مهار آتش، بشر سرانجام توانست نیرویی را ایجاد کند که در وهله اول آتش ایجاد می کرد: برق. این امر منجر به اختراع باتری ها می شود که از برق برای تأمین انرژی الکترونیک استفاده می کنند. با ترکیب باتری ها و جریان الکتریکی آنها با لامپ، چراغ قوه متولد شد.
برچسب‌ها: ,

نکات ضروری نگهداری و ایمنی ابزار برقی

 کار با لوازم برقی در صورت رعایت نکردن یک سری نکات میتواند بسیار خطرناک باشد. در این پست نکات ایمنی و نگهداری ابزار برقی را بررسی خواهیم کرد. رعایت این نکات عمر دستگاه را بالا برده و خطر های بوجود آمده را کم میکند و ضامن سلامتی شماست.

 
نکات ایمنی
انتخاب ابزار مناسب
اولین قدم برای حفظ ایمنی خود استفاده از ابزار مناسب برای کار است. ممکن است برای انجام چندین کار از یک وسیله بتوانید استفاده کنید و هزینه های خود را کاهش دهید، اما باید دقت کنید که خطر استفاده از ابزار نامناسب زیاد است و از جهت دیگر استهلاک ابزار در صورت استفاده در کار غیر تخصصیش بیشتر شده و دستگاه زودتر خراب میشود. همچنین کارایی شمارا هم میکند و شما باید زمان بیشتری را برای انجام آن کار اختصاص دهید.برای مثال برای برش چوب با طول زیاد فارسی بر ابزار مناسبی است ولی شما میتوانید از اره عمودبر نیز استفاده کنید، در این حالت ظزافت کار کمتر شده و امکان شکستن اره عمودبر هم بیشتر است.
 
خواندن دفترچه راهنمای محصول
این نکته که برای استفاده از دریل باید نکات خاصی را به طور کلی بدانید، ولی برای استفاده از دریل های برند های مختلف و حتی مدل های مختلف حتما در ابتدا دفترچه راهنمای محصول را مطالعه کنید. اینکار برای حفظ ایمنی خود بسیار ضروری است. همچنین با استفاده درست از دستگاه شما میتوانید طول عمر ابزار خود را بیشتر کنید.
 
لباس کار مناسب بپوشید
از مهم ترین نکات ایمنی کار داشتن یک لباس مناسب است. اگر از یک لباس کار گشاد استفاده میکنید احتمال گیر کردن آن در دستگاه های مختلف زیاد است. اگر هنگام کار دست بند، گردنبند یا هر نوع زیورآلات دیگری همراه خود داشته باشید خطر گیر کردن یا افتادن آن ها زیاد است و ایمنی شما را به خطر میاندازد. برای کار در تابستان برای جلوگیری از گرما زدگی بهتر است از لباس های نازک تر استفاده کنید.
 
جایگیری درست هنگام استفاده
در زمان استفاده از دستگاه باید درست دستگاه را در دست بگیرید. اگر انگشتانتان را در محل اشتباه قرار دهید امکان آسیب دیدن آن ها زیاد خواهد بود. از نزدیک کردن انگشتانتان به مته و اره خودداری کنید.به دکمه خاموش و روشن دستگاه نیز توجه کنید تا در زمان انجام کار به اشتباه آن را روشن نکنید.
 
از وسایل ایمنی استفاده کنید
استفاده از گوش گیر عینک و دستکش احتمال آسیب دیدن شما را به مقدار زیادی کاهش میدهد. پرش براده یا شکستن قطعه چوب یا اره و مته میتواند به چشم شما اسیب برساند که داشتن یک عینک ایمنی بسیار مفید است.
 
کابل ها
مراقب محل اتصال دستگاه و کابل باشید. دستکاه را از قابل بلند نکنید. برای خارج کردن دوشاخه از برق سیم را نکشید و به صورت مستقیم دوشاخه را خارج کنید. نکته دیگر که باید به آن توجه کنید این است که سیم دستگاه زیر پا نباشد و در هنگام کار دور پا یا هر چیز دیگری نپیچد.
 
مرتب بودن محیط کار
انضباط در محیط کار بسیار مهم است. دستگاه هارا در قفسه قرار دهید مواد استعال زا را در مکانی مناسب قرار دهید. این کار باعث بهره وری بیشتر و در عین حال ایمنی بیشتر میشود.
 
ثابت بودن قطعه کار
برای سوراخکاری ، سنباده کاری و … شما نیاز دارید تا قطعه شما به خوبی در جای خود محکم باشد تا هنگام کار زیر دست شما در نرود و مشکلات بعدی ایجاد نشوند. برای اینکار بهتر است از گیره های مناسب استفاده کنید.
 
لوازم مصرفی
در برخی از ابزارآلات مانند دریل، فرز، مینی فرز و… لوازمی استفاده می‌شوند که مصرف می‌شود یعنی بعد از مدتی باید آن‌ها را تعویض کرد مانند صفحه، مته و… چون بعد از مدتی خراب شده یا بر اثر استفاده از آن‌ها تمام می‌شوند که در ادامه این مطلب به بررسی این مواد مصرفی و انواع آن‌ها می‌پردازیم.
 
مته
مته ها اغلب برای سوراخ‌کاری استفاده می‌شوند که با قرار گرفتن بر روی سه‌نظام دستگاه‌هایی مانند دریل یا فرز انگشتی سوراخ‌کاری را بر روی آهن، چوب، بتن و… انجام می‌دهند. مته ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد.
 
انواع مته ها :
 
1-مته چوب
 
 2- مته آهن
 
 3-مته گرانیت
 
 4-مته آلومینیوم
 
 5-مته کبالت
 
 6-مته کونیک
 
 7-مته برگی
 
 8-مته گازور
 
 9-مته خزینه
 
 10- مته HSS
 
نگهداری و تیز کردن
مته‌ها بعد از مدت زمانی استفاده باید تعویض شوند و مته جدیدی استفاده شود چون بر اثر سایش و سوراخکاری کند شده یا حتی در برخی مواقع می‌سوزند. اما در مواقعی که انتظار دقت بالا اندازه سوراخ را نداریم می‌توان بوسیله دستگاه مته تیز کن یا سنگ رومیزی مته کند شده را تیز کرد.
 
صفحه ­ها
صفحه‌ها برای برش دادن و یا سابیدن به کار می‌رود که با نصب بر روی دستگاه‌هایی مثل فرز، پروفیل‌بر و… نصب می‌شود. صفحه نیز مانند دیگر لوازم مصرفی بعد از مدتی باید تعویض شود چون بر اثر ساییده شدن قطر صفحه کم شده و یا کند می‌شود که کارآیی لازم را از دست می‌دهد و باید با یک صفحه سالم جایگزین شود.
 
صفحه ها بر اساس اندازه، نوع کاربرد، ضخامت و جنس صفحه تقسیم بندی می‌شوند که تمامی این دسته بندی ها نیز باهم در ارتباط بوده و تمامی صفحه با توجه به کاربردشان طراحی‌های متفاوتی دارند.
 
صفحه‌های برش اغلب در اندازه های 115، 125، 180، 210، 230، 250، 300، 350 میلیمتر وجود دارند اما پرکاربردترین سایز صفحه‌ها 115، 180 و 230 هستند البته سایزهای 300 و 350 نیز پر استفاده هستند ولی بر روی دستگاه اره پروفیل‌بر نصب می‌شوند.
 
صفحه‌ها بر اساس کاربرد عبارتند از :
 
1- صفحه آهن‌بر
 
2- صفحه استیل‌بر
 
3- صفحه سنگ‌بر
 
4- صفحه ساب و سایش فلز
 
5- صفحه پروفیل‌بر
 
6- صفحه الماسه چوب
 
7- صفحه الماسه ‌
 
MDF -8 صفحه برش بتن
 
9- صفحه‌های سمباده
 
10- صفحه پد پولیش و چندین مدل صفحه دیگر که مخصوص برش مواد مختلفی همچون سیمان، مرمر، کاشی و… هستند.
عینک‌ها
برای محافظت از چشم در زمان کار کردن عینک‌های ایمنی مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. به طور کلی به دو دسته عینک‌های دسته‌دار و عینک‌های فنجانی (گاگل‌ها) تقسیم می‌شوند که تفاوت اصلی آن‌ها طراحی و قابلیت پوشش دادن چشم و اطراف چشم در گاگل‌ها است. همچنین هر عینک ایمنی ویژگی‌های متفاوتی دارد که بسته به کاربرد آن‌ها تغییر می‌کند مانند:
 
1-مقاومت در برابر مواد شیمیایی
 
2- مقاومت در برابر پاشش ذرات
 
3- قابلیت فیلتر اشعات مضر
 
4- قابلیت ضد مه
 
5- مقاومت در برابر اشعه شدید و چندین قابلیت محافظتی دیگر.
ست‌های سری پیچ گوشتی
باز و بسته کردن انواع پیچ‌ها معمولا در تمامی کارها وجود دارد و باز و بسته کردن این پیچ‌ها کاری بسیار زمان‌بر است به خصوص در کارهایی مثل کابینت‌سازی که تعداد پیچ‌ها و انواع مختلفی دارد. برای کاهش زمان تلف شده و راحتی کاربر دستگاه‌های دریل پیچ گوشتی که انواع سری ها بر روی آن‌ها قرار گرفته و این کار را برای کاربر بسیار آسان و سریع می‌کند. ولی این سری های پیچ گوشتی بعد از مدتی بر اثر فشارهای وارده تغییر شکل داده و کارآیی لازم را از دست می‌دهند و باید تعویض شوند.
 
حال این سری‌های پیچ گوشتی را هم می‌توان به صورت تکی هم به صورت ست تهیه کرد که باید برای تهیه ست سری باید با توجه به نیاز کارتان بهترین ست را انتخاب کنید چون این ست‌ها معمولا بر اساس کاربردهای خاصی طراحی می‌شوند و سری‌های متفاوتی داخل آن‌ها قرار می‌گیرد به طور مثال ست سری که برای کار نجاری است با ست سری که مخصوص تعمیر لوازم الکتریکی است متفاوت است.
جعبه ابزار
جعبه ابزارها را می‌توان بر اساس جنسشان که پلاستیکی یا پارچه‌ای یا فلزی دسته بندی کرد هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند که جعبه ابزارهای فلزی سنگین‌ترهستند ولی مقاومت بسیار بالایی دارند و در طرف مقابل کیف ابزارها که پارچه‌ای بوده و سبک‌تر هستند اما مقاومت پایین‌تری دارند. همچنین جعبه ابزارهای پلاستیکی ویژگی مابین جعبه‌های فلزی و کیف‌های پارچه‌ای دارند.
قابل ذکر است که برای خرید جعبه ابزار باید به اندازه، وزن، جنس و اینکه اورگانایزر دارند یا خیر نیز توجه کرد تا بهترین جعبه ابزار را با توجه به نیاز خود انتخاب کرد.
 
بیشتر بخوانید: کاربرد ماسک جوشکاری

 

برچسب‌ها: ,

کاربرد انواع ماسک جوشکاری

 مزایای ماسک جوشکاری

همان طور که می دانید جوشکاری یک شغل پرمخاطره ای است که در در صورت عدم استفاده از تجهیزات لازم، خطرات جبران ناپدیری، شخص را تهدید می کند. ماسکهای جوشکاری، یکی از مهم ترین تجهیزات ایمنی جوشکاری است. چرا که وسیله ای است که از چشم ها ، صورت و گردن  در برابر  سوختگی، پاشش های جوش ، نور ماوراء بنفش ، نور مادون قرمز و گرما محافظت نمایند. در صورت عدم استفاده شخص از این تجهیزات ضروری، ممکن است سبب برق زدگی چشم شود یعنی قرنیه چشم ملتهب و متورم می گردد و یاممکن است شخص دچار سوختگی شبکیه چشم شود که در نهایت ممکن است سبب نابیتایی شود. علاوه بر این، همان طور که گفته شد، پوست نیز ممکن است آسیب جدی ببیند. تیرگی پوست به مرور زمان، چین و چروک و پیری پوست و در نهایت سرطان پوست از عوارض عدم استفاده از تجهیزات لازم است.
 
انواع ماسک جوشکاری و کاربردهای آنها
دستی:
 
از قدیمی ترین ها به شمار می رود و میزان محافظت پایینی دارند.
قابل استفاده با دست می باشد و کاربر از یک دست خود برای استفاده از آن استفاده می کند.
نامناسب برای افراد جوشکاری که مدت طولانی کار می کنند.
مناسب برای انجام کارهای پراکنده و آمپر پایین می باشد.
در مدل های دستی می بایست،لنز و شیشه به صورت دستی تغییر کند.
کلاه ماسک:
 
بندهای رگلاژی داشته و همانند کلاهی روی سر می توان از آن استفاده نمود.
قسمت لنز آن می تواند باز و بسته گردد و چوشکار می بایست آن را به صورت دستی تعویض کند.
از جنس فلزی، آلومینیومی و یا استیل ساخته شده اند.
مدل های دیگر به صورت کلاه هودی از جنس چرم هستند و قابلیت پوشاندن قسمت سر و گردن را به صورت کامل دارند.
 
 
اتوماتیک:
 
 پرکاربرد بوده و به شکل کلاه تولید می شوند.
طوری طراحی شده اند که به تنظیم و نگه داشتن نیازی ندارند.
لنز و طلق آنها، نور حاصل از جوشکاری را تشخیص داده و متناسب با آن تیره می گردند و از چشم محافظت می نمایند.
مناسب انجام کارهای طولانی مدت بوده و سبب کاهش خستگی کاربر می گردد.
قیمت این ماسک جوشکاری بسیار بالاتر از نمونه های دیگر موجود در بازار است.
کاربری راحتی دارد و در وقت و انرژی کاربر، صرفه جویی می گردد.
انواع کلاه جوشکاری و ویژگی های آنها
منفعل:
 
مقرون بصرفه
ساده ترین و پایه ای ترین مدل
تنظیم مداوم دستی لتزهای آن
مصون نگه داشتن کاربر از اشیای پرتاب شده، اشعه ماوراء بنفش و گرمای بالای حاصل از جوشکاری
تیره شونده اتوماتیک:
 
عدم تنظیم مداوم دستی لتزها
تشخیص نور و تنظیم لنزها مطابق آن
افزایش کارایی جوشکاری و صرفه جویی در زمان
تغذیه شونده با نور خورشید:
 
مقرون به صرفه است به دلیل عدم استفاده از زیاد از باطری در آنها.
از باتری های ثابتی استفاده می کنند و با نور خورشید دوباره شارژ می گردند.
باتری موجود در آن جهت آغاز به کار کلاه شده و نور خورشید نیز سبب می شود به کار خود ادامه دهد.
 زمانی که از آن استفاده نمی گردد، لنزها بصورت اتوماتیک خاموش می گردند.
عدم  استفاده از آن به صورت لحظه ای از معایب آن می باشد چرا که می بایست با نور خورشید شارژ گردد.
باطری خور:
 
باطری قابل شارژ و قابل تعویض دارد.
جنس باطری معمولا از لیتیوم می باشد.
با لنزهای تیرگی ثابت:
 
تیرگی با درجه ۱۰ دارند.
قابلیت تنظیم نسبت به روشنایی قوس های مختلف را ندارند.
جهت کار بر روی یک پروژه خاص که تنهااز یک نوع ماده استفاده می کند، مناسب می باشند.
با لنزهای تیرگی متغیر:
 
 ویژگی ای دارند که سبب می گردد، لنز نسبت به هر نوع نور با هر درجه روشنایی ساتع شده قابل تنظیم باشد.
ایده آل برای جوشکارهایی است که می خواهند روی هر نوع پروژه ای با مواد مختلف کار نمایند.
 میزان تیرگی را تنظیم نموده و در نتیجه قدرت دید جوشکار افزایش می یابد.
نکات مهم در خرید ماسک های جوشکاری
قیمت: کلاه ماسک قیمت بالاتری نسبت به مدل های دستی دارد و مدل های اتوماتیک قیمت بالاتری نسبت به دو نوع دیگر دارند. در ضمن نوع برند نیز در قیمت آن مؤثر می باشد.
وزن: باید طوری باشد که سبب از خستگی و کلافگی جوشکار جلوگیری شود.
 زمان تاخیر یا Delay: نسبت واکنش ماسکها به اشعه ها در مدل های مختلف ،متفاوت می باشد. مدلی ایده آل می باشد که کمتر از ۰٫۱ ثانیه به نور و اشعه واکنش نشان دهد. به اصطلاح به این بازه زمانی، گفته می شود.
زوایه دید کاربر: به این مورد نیز باید توجه شود.کلاه های جوشکاری پنجره های جانبی  دارند. این پنجره ها، سبب افزایش زاویه دید کاربر می گردند. در واقع این پنجره ها را می توان طوری تنظیم نمود که هر منطقه دید را به وسیله آنها روشن تر یا تیره تر نمود.
نوع طراحی: مدل های کلاهی می بایست طوری طراحی و تولید شوند تا گرما، رطوبت و بخارهای موجود در آن را به حداقل برساند و مانع از تعریق سر جوشکار گردد.
جنس: می بایست به جنس بدنه ماسک نیز توجه نمود. به طور معمول، مدل های فلزی، وزن بیشتری دارند.
ضمانت و خدمات پس از فروش: به این مورد نیز در هنگام خرید می بایست توجه نمود.
باطری: باطری های بکار رفته در کلاه ها می بایست ماندگاری طولانی مدتی داشته باشند.
برچسب‌ها: ,

رنگ کلاه ایمنی و مفهوم آن

 استاندارد رنگ کلاه ایمنی

کلاه ایمنی همان طور که از نامش مشخص است، یک ابزار ایمنی است که از سر و جمجمعه در برابر ضربات و حوادث احتمالی در محل کار جلوگیری می کند. لزوم استفاده از این وسیله برای همه مشخص است چرا که باید گفت ” اول ایمنی، بعد کار”. از این ابزار ایمنی در در کارگاه ساختمانی، پالایشگاه، معماری، برق کاری، مهندسی عمران، تأسیسات، شرکت نفت و … استفاده می شود.
 
و حالا شاید سوال شما این باشد که دلیل رنگ آمیزی این نوع کلاه ها چیست؟ در پاسخ باید گفت:” مشخص کردن کاربرد آن برای افراد مختلف و در واقع تشخیص راحت تر آن متناسب با وظایف آنها”. در این صورت افراد به سادگی میتوانند در هر جایی که هستند، مطابق با رنگ، کلاه مورد نظر خود را انتخاب نمایند. در واقع رنگ، نشان دهنده یک استاندارد جهانی می باشد. البته لازم است بدانید که رنگ کلاه در برخی مواقع با توجه به پروژه مورد نظر و مطابق با قوانین محل کار، تعیین می گردد که بهتر است از این روش استفاده نشود.
 
مفهوم رنگ کلاه کار
قرمز: فقط مناسب آتش نشانان و نیروهای اطفاء حریق.
سبز: مناسب مسئولین ایمنی در کارهای ساختمانی و مهندسین بهداشت.
طوسی یا خاکستری: رنگی ثابت برای بازدیدکنندگان و مهمانان پروژه های مختلف.
زرد:  قابل استفاده در بسیاری از پروژه ها و  مناسب کارگران و اپراتورها در تمامی پروژه ها.
سفید: مناسب اشخاص و افراد عالی رتبه پروژه از جمله مهندسین، کارفرما، سرپرستان و مدیران.
نارنجی: مناسب مسئولان ترافیکی و مسئولین بالابر برای قابل تشخیص بودن برای رانندگان جرثقیل و سایر رانندگان.
قهوه ای: مناسب کارکنان و کارگرانی که در دمای بالا کار می کنند نظیر جوشکاری و همچنین مناسب استفاده در کارگاه های ریخته گری.
آبی: مناسب تکنسین های برق در صنعت برق، نجارها، پیمانکاران در فعالیت های عمرانی و ساختمانی و همچنین اپراتورهای فنی در مشاغل و پروژه های مختلف.
ویژگی های کلاه ایمنی استاندارد
در این بخش در واقع مشخصات و ویژگی های مهمی که یک کلاه ایمنی می بایست داشته باشد، بررسی شده است. با توجه به این مشخصات می توانید به راحتی استاندارد یا غیر استاندارد بودن آن را تشخیص دهید و بهترین نوع آن را داشته باشید تا از اسیب و خطرات کار در امان باشید. قبل از هر چیز باید بدانید که این نوع کلاه ها از بخش های زیر تشکیل شده اند:
 
 پوسته خارجی
عامل تعلیق ساز تشکیل شده از چهار یا شش پایه برای متصل شدن به پوسته خارجی
یک قطعه ستاره ای شکل به عنوان کاهش دهنده ضربه
یک بند برای ثابت ماندن کلاه بر روی سر
و حالا مشخصات کلاه استاندارد:
 
مقاوم در برابر نفوذ رطوبت
مقاوم در برابر در ضربه مقاوم
داشتن وزنی معادل ۴۰۰ گرم و یا کمتر
ساخته شده از مواد غیر قابل احتراق
عایق الکتریسته در گروه های A و B
 توان تحمل اتصال برقی معادل ۲۰٫۰۰۰ ولت از  زمین
داشتن استانداردهای ISO 3873,ANSI-Z89,EN 397
فاصله سطح بالایی عامل تعلیق ساز تا پوسته خارجی حداقل ۳ سانتیمتر
 
بیشتر بخوانید:  متور براشلس چیست؟
برچسب‌ها: ,

موتور براشلس چیست؟

 موتور براشلس چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور حتم کلمه موتور براشلس را شنیده اید و این کلمه برای شما آشناست اما دقیقا نمیدانید که چیست؟ چه عملکردی دارد؟ چه کاربردی دارد و نهایتا مزایای استفاده از آن چیست؟ در این مقاله قصد داریم به تمامی این سوالات پاسخ دهیم با ما همراه باشید.
 
موتور براشلس یکی از انواع موتورهای الکتریکی می باشد که امروزه در تولید بسیاری از ابزارهای برقی کاربرد دارد. در واقع برای تسلط وسایل و گجت‌های الکترونیکی بر تمام صنایع، استفاده از موتورهای براشلس در بسیاری از سیستم های آر سی مانند ماشین کنترلی، کوادکوپتر وپهبادها …  وجود دارد. برای اینکه انرژی الکتریکی به مکانیکی تبدیل شود از موتورها استفاده می شود. نام دیگر این موتور، موتور جریان مستقیم بدون جاروبک  است و در آن برای  انتقال جریان به روتور از بخشی به نام جاروبک استفاده می شود و با چرخش روتور قطب ها جابه جا شده و موتور به حرکت در می آید. در طی این جابه جایی از طول عمر موتور کاسته می شود و نقش موتورهای براشلس پر رنگ تر می شود. این موتور ها طوری طراحی شده اند که با آهنرباهایی که در ساختار خود دارند، نیرو را از جریان الکتریکی مستقیم دریافت کرده و سبب چرخش روتور در داخل استاتور  می گردد. لازم به ذکر است که  در این موتورها به جای استفاده از براش، از کنترل کننده مرحله به مرحله استفاده شده و به همین دلیل سبب به وجود آمدن چرخشی می شود که در نهایت آن انرژی الکتریکی تبدیل به انرژی مکانیکی می گردد. از دیگر ویژگی های این موتور این است که در آن سیم پیچ ثابت بوده و آهنربا می چرخد در نتیجه  انتقال ولتاژ به سیم پیچها احتیاجی به براش نیست.
 
تاریخچه موتور براشلس
از موتورهای براش تا دهه ۸۰ میلادی استفاده می شد. مایکل فارادی، یک دانشمند انگلیسی، با انجام آزمایشاتی توانست اثبات کند که سیمی که جریان الکتریکی دارد، می تواند در اطراف خود میدان مغناطیسی دایره ای به وجود آورد. دانشمندان دیگری نیز بعد از فرادی آزمایشاتی را انجام دادند و در نهایت آزمایشات طراحی موتورهای براشلس انجام گرفت. این نوع موتور از جمله موتورهای دی سی (DC) است که در داخل آن آهنرباهایی تعبیه شده است که به با استفاده از آن، جریان الکتریکی مستقیم می تواند قدرت و انرژی مورد نیاز خود را بگیرد و سبب چرخش روتور در داخل دستگاه  گردد.
 
نحوه عملکرد موتور براشلس
در موتورهای براش، برای انتقال جریان الکتریکی به سیم پیچها، از براش(جاروبک) و کموتاتور استفاده می شود. براش، جریان الکتریکی را به کموتاتور  منتقل می کند اما موتور براشلس، جاروبک ندارد و انتقال جریان الکتریکی به سیم پیچ ها را از طریق دیگری انجام می دهد. در واقع در موتورهای براشلس برخلاف نوع معمولی ، سیم پیچ ها بر روی روتور قرار ندارند و بر روی استاتورها هستند. لازم به ذکر است که روتور آن نیز آهنربایی بوده و در نتیجه سبب می شود تا جریان الکتریکی در آن به صورت دائم  وجود داشته باشد. پس نیازی به انتقال جریان الکتریکی جهت فراهم کردن جریان مغناطیسی نیست.
کاربرد موتور براشلس
قابل استفاده در انواع قطعات الکتریکی است چرا که خاصیت کنترل پذیری بالایی دارد.
در دستگاهی مانند ماشین لباسشویی، جاروبرقی، تهویه هوا و … استفاده می شود.
 جهت کنترل نیرو بسیار ایده آل می باشد و به همین جهت می تواند در آینده جایگزین خوبی برای موتورهای پله ای باشد.
در صنایع خودرو، لوازم خانگی،  هوافضا، ماشین آلات صنعتی خودکار ،پزشکی… نیز کاربرد دارد.
مزایای موتور براشلس
بهره وری بالایی داشته و  عدم وجود جاروبک یا براش باعث به حداقل رسیدن اصطکاک و کاهش فرآیند تولید حرارت و در نهایت طول عمر بیشتر  می گردد.
قابلیت کنترل پذیری بالایی داشته و  علت آن استفاده از مکانیزم فیدبک جهت رسیدن به گشتاور و سرعت مطلوب می باشد.
بر خلاف موتورهای معمولی می تواند به طور متداوم و پیوسته در حالت گشتاور بالا و سرعت مطلوب کار کند.
 به دلیل عدم تماس مکانیکی، حداقل گرما تولید می شود و از سایش قطعات دستگاه جلوگیری میکند.
به دلیل نداشتن جاروبک باعث افزایش طول عمر آن شده و از ایجاد نویز جلوگیری می نماید.
به دلیل بازدهی زیاد موتورهای براشلس، طول عمر باطری تا ۵۰ درصد افزایش میابد.
در توان برابر، این موتورها در مقایسه با موتورهای معمولی وزن کمتری دارد.
صدای کمتری تولید می کند چرا که اصطکاک و جرقه ای ایجاد نمی شود.
بیشتر بخوانید: سیستم SDS بتن کن
برچسب‌ها: ,

سیستم SDS بتن کن

 سیستم SDS در بتن کن چیست؟

به بتن کن ها، دریل چکشی یا مته ی کوبه ای هم گفته می شود به دلیل اینکه ابزار قدرتمندی جهت کندن مواد سختی مانند بتن هستند. روش کار آنها فراهم کردن سرعت بیش تر در کار با حداقل نیرو است.آنها طوری طراحی شده اند که یک مکانسیم چکشی و ضربه ای در خود دارند با روشن کردن آن، مکانیسم چکشی در آن فعال می گردد و دستگاه شروع به ضربه زدن و سوراخ کردن می کند. حال که با بتن کنها آشنا شدید نوبت می رسد به  سیستم SDS دستگاه و چگونگی عملکرد آن.
این سیستم مخفف Slotted Drive System که به معنی سیستم شفت شکاف‌دار است و حفاری بتن و مواد سخت با استفاده از آن راحتتر و ساده تر می شود. قلم‌ها و مته‌های بتن کنها دارای شیارها در انتهای شفت خود هستند. علاوه بر اینکه شیارها جایگاه اصلی قرار گرفتن ساچمه‌های سیستم SDS برای قفل کردن مته یا قلم است، این شیارها باعث باز کردن قلم در قلم گیر(SDS) و افزایش ضربات تخریب می‌شود. این ویژگی باعت متمایز شدن این قلم گیر نسبت به قلم گیهای دیگر شده است به این علت که انتقال انرژی بیشتر به دلیل جلو و عقب حرکت کردن قلم می باشد.
 
انواع سیستم SDS در بتن کن
سیستم SDS از نظر نوع قلم گیر به دو دسته زیر تقسیم می شود.
SDS PLUS: قلم گیر در سیستم SDS PLUS، دارای ۴ شیار می باشد در  این نوع سیستم، قلم و مته های استفاده شده، قطری معادل ۲۴ میلیمتر دارند و از قلم پنج شیاری که در SDS MAX تعبیه می شود؛ نازک تر و سبک تر هستند و بیشتر برای سوراخ کاری، تراشکاری و ایجاد حفره استفاده می شوند.
SDS MAX: در این سیستم، قلم گیر ۵ شیار بوده از مته های ۳۴ میلیمتر به بالا استفاده می شود. از این نوع سیستم برای تخریب و حفاری های بسیار سنگین و همچنین حفاری و کندن بتن، سنگ آهک، سنگ و… استفاده می شود.
 
بیشتر بخوانید: عوارض و خطرات جوشکاری
برچسب‌ها: ,

عوارض و خطرات جوشکاری

  خطرات و عوارض جوشکاری و راه های پیشگیری از آن

جوشکاری و لحیم کاری جهت اتصال فلزات به یکدیگر استفاده می شود. اما همان طور که این روش ها مفید و کارآمد هستند، خطرات و عوارضی نیز به همراه دارند که حتما باید قبل از انجام این عملیات، راه های پیشگیری از خطر را فرا گرفت. در همین راستا در این مقاله قصد داریم تا خطرات جوشکاری و راهکارهای پیشگیری از آنم را برایتان شرح دهیم.
خطرات جوشکاری 
گازها و بخارات سمی:
 
گازهای آزاد شده بسیار خطرناک اند؛ لذا می بایست محل انجام عملیات، سیستم تهویه مناسب داشته باشد تا گازهای سمی از محل تخلیه شوند.
استفاده از ماسک‌های استاندارد فیلتردار در حین عملیات  نیز توصیه می شود.
جوشکارها باید توجه داشته باشند که سرشان را تا حد ممکن از موادی که در حال جوش زدن آن‌ هستند، فاصله بدهند.
خطر برق‌گرفتگی:
 
وقتی دو جسم فلزی دارای ولتاژ لمس شود، یک مدار الکتریکی بین این دو جسم  ایجاد می شود، هر چقدر میزان ولتاژ بالا باشد، خطر بیشتر و صدمات احتمالی جدی‌تر می‌ گردد.
بیشترین خطر برق‌گرفتگی از برق‌گرفتگی ثانویه ۲۰ تا ۱۰۰ ولتی در هنگام جوش با قوس الکتریکی است
 برق‌گرفتگی ۵۰ ولتی سبب آسیب‌ جدی به جوشکار می گردد.
برق‌گرفتگی ناشی از جریان متناوب، خطرناک‌تر از جریان برق مستقیم می باشد چرا که سبب ایست قلبی می گردد.
 استفاده از کفش‌های مناسب و عایق در برابر جریان برق بهترین راهکار برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی است.
استفاده از دستکش استاندارد و خشک راهکار دیگری برای در امان ماندن از برق گرفتگی است.
کنترل کردن مرتب،نگهدارنده الکترود نیز بسیار ضروری است و می بایست حتما در صورت هر گونه خرابی برای تعمیر آن اقدام کرد.
 آتش‌سوزی یا انفجار:
 
دستگاه هشدار آتش‎‌سوزی و سیستم تهویه باید با یکدیگر متناسب باشند.
 هر گونه مواد اشتعال را می بایست تا شعاع ۱۰ متری محل جوش کاری دور کرد.
 می بایست وسایل لازم ضدحریق مانند کپسول‌های خاموش‌کننده آتش، کیسه‌های شنی در محل جوشکاری و در دسترس باشد.
در صورتی هم که مواد قابل اشتعال امکان  غیر قابل جابجایی‌ و نزدیک به محل جوشکاری هستند، بهتر است آنها را با پتوی ضدحریق بپوشانید.
تجهیزات و وسایل ایمنی نامناسب:
 
پوشیدن لباس و دستکش ضدحریق مناسب  توصیه می شود.
لباس باید به گونه ای باشد که تمام بدن را بپوشاند به طوری که حتی شلوار روی چکمه یا ساق کفش را هم بگیرد.
کلاه و عینک ایمنی یا شیلد صورت هم از ضروریات است.
چکمه جوشکاری از جنس چرم مقاوم ببهترین گزینه است تا از مچ و انگشت پاها محافظت نماید.
 استفاده از گوش‌گیر جهت از حفاظت از گوش ها در برابر صداهای بلند نیز توصیه می شود.
سایر موارد:
 
جمع آوری خرده‌ها و تراشه‌های روی زمین به صورت مرتب باید انجام شود چرا که این امر از لغزش و سر خوردن شخص هنگام کار جلوگیری  می کند.
احتیاط موقع حمل اجسام تیز و قوطی‌های الکترود بسیار مهم است.
کنترل تجهیزات و PPE جهت اطمینان از خراب نبودن آن‌ها نیز لازم و ضروری است.
عوارض جوشکاری در کوتاه مدت
دود حاصل از جوش سبب تحریک چشم و آسیب رساندن به دستگاه گوارش می شود از علائم ام می توان به  تهوع، کم اشتهایی، استفراغ، دردهای شکمی و… اشاره نمود.
دود ی که در هنگام جوش کاری به وجود می آید، از ذراتی نظیر روی، منگنز، مس و اکسیدهای مس تشکیل شده که سبب ایجاد تبی می گردد که به طور  معمول ۴-۱۲ ساعت بعد مشخص می شود. تب و لرز، تشنگی، درد عضلات، درد سینه، سرفه، خستگی، تهوع و طعم فلز در دهان از عوارض این بیماری است.
استفاده از ماسک فیلتر دار و تهویه مناسب محل جوشکاری و رعایت فاصله سر تا مواد در حال جوش از مواردی است که در پیشگیری از عوارض جوشکاری موثر است.
عوارض جوشکاری در بلند مدت
به وجود امدن مشکلات و بیماری‌های ریوی، حنجره و مجاری ادراری در طولانی مدت از عوارض جوشکاری است.
جوشکاری با آزبست سبب رسوب آزبست در ریه‌ها شده و احتمال سرطان‌های ریه افزایش پیدا می کند.
در جوش کاری های نزدیک سطح‌های آزبست‌دار حتما باید همه اصول ایمنی یعنی زدن ماسک جوشکاری و …رعایت گردد.
 
برچسب‌ها: ,
بایگانی
پیوندها
پیوندهای روزانه
آمار بازدید
آنلاین : 0
بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته گذشته : 39
بازدید ماه گذشته : 48
بازدید سال گذشته : 48
کل بازدید : 3062